Watersportverbond introduceert ‘Mobiele Zeilles’ voor kinderen in Den Haag

http://mobiele-zeilles-watersportverbond
01 juli 2022  Laatste update: 15 maart 2023

In aanloop naar het Jeugd WK Zeilen, dat 10-15 juli in Den Haag wordt gehouden, is een nieuw concept gelanceerd dat de drempel voor kinderen om zeilles te nemen verder verlaagt: de mobiele zeilles. De zeilles komt hiermee in pop-up vorm naar de kinderen toe in plaats van dat kinderen daarvoor naar een vereniging of vaarschool gaan. 

Vervolg op Optimist on Tour

De mobiele zeilles is een vervolg op Optimist on Tour, het jeugd kennismakingsprogramma van het Watersportverbond waarbij kinderen voor het eerst in aanraking komen met watersport in hun eigen buurt. Sinds 2014 hebben 117.000 kinderen op deze manier kennis gemaakt met watersport. Dit heeft veel kinderen er toe gebracht verder te gaan in het zeilen, kanovaren of suppen. Voor een grote groep is de stap naar een vereniging of vaarschool nog altijd te groot.

Pop-up zeilles snel vol

Bij de pilot van de mobiele zeilles in juni in Loosduinen, Den Haag, schreven binnen korte tijd 61 kinderen tussen de 8 en 12 jaar zich in. Voor een klein bedrag volgden zij vijf lessen (een per week) op deze pop-up locatie in hun eigen buurt. Instructeurs van de Haagse Kustzeilvereniging zorgden voor de lessen samen met het Watersportverbond, dat tevens de materialen faciliteerde, zoals de Optimisten en de begeleidingsboten.

Onderdeel van Jeugd WK Zeilen

Het Watersportverbond ontwikkelde de mobiele zeilles speciaal voor het jeugd WK Zeilen in Den Haag.

Hilbert Bredemeijer, wethouder Den Haag: ‘Geweldig dat we de kinderen in Den Haag in de aanloop naar het Jeugd WK Zeilen de watersport kunnen laten ervaren. Met een zee als achtertuin gun je elke inwoner van Den Haag daar plezier van, ook in een bootje. Met de Mobiele Zeilles maken we het weer een beetje makkelijker om de stap naar de watersport te maken. En je weet maar nooit, misschien zijn de kinderen die hier het zeilen ontdekken de talenten van de toekomst.

Over het Jeugd WK Zeilen 8-15 juli

Van 8 tot en met 15 juli komt de beste jeugd van de wereld tot 19 jaar naar Den Haag, Scheveningen, voor de 50ste editie van het Jeugd WK Zeilen. Dit toernooi is hét opstapje voor de jeugd naar het WK zeilen en is tevens een test event voor het grote WK Zeilen 2023. Meer dan 450 van ’s werelds beste jeugdzeilers uit 69 landen hebben hun deelname bevestigd aan het 2022 Allianz Jeugd WK Zeilen.

Klik hier voor meer informatie over het Jeugd WK Zeilen.

© foto boven: Watersportverbond

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter