Watersportdata: Watersportseizoen wordt steeds langer

29 augustus 2022  Laatste update: 09 november 2023

Het voor- en met name het naseizoen blijken voor veel watersporters geschikt om hun watersport te beoefenen. Ook in de maanden september en oktober wordt actief aan watersport gedaan. Dat blijkt uit het Watersportonderzoek 2021.

Welke maanden

De vraag die aan respondenten van het onderzoek werd gesteld was: In welke maand(en) in de afgelopen 12 maanden heet u ‘uw watersport’ in Nederland beoefend? De populairste maanden voor watersporters zijn niet verwonderlijk juli en augustus. Opvallend is dat ook veel respondenten in september en oktober nog op het water te vinden zijn; en dan gaat het niet alleen om de watersporters met een kajuitboot. De maand september blijkt voor veel watersporten populairder dan de voorjaarsmaand mei. Een aantal watersporten, zoals bijvoorbeeld sportvissen, roeien, duiken wordt ook in november en in mindere mate in december, januari en februari gedaan. In maart begint het seizoen rustig, vanaf april wordt het wat drukker op het water.
watersportdata-maanden-waarin-watersport-beoefend(
Klik voor een vergroting)

Watersportdata

Bovenstaande cijfers, de Watersportdata, zijn afkomstig uit het Watersportonderzoek 2021, uitgevoerd door Waterrecreatie Nederland en NBTC. Het Watersportonderzoek 2021 is gehouden onder Nederlanders van 18 jaar en ouder, die in de periode van 1 december 2020 t/m 30 november 2021 één of meer vormen van watersport hebben beoefend. In totaal zijn ruim 5.000 watersporters ondervraagd, representatief voor watersportend Nederland. In het Watersportonderzoek 2021 zijn de volgende watersportvormen onderscheiden: varen of zeilen (met kajuitboten, sloepen, open boten, speedboot/jetski e.d.), kanoën, roeien, surfen (kite-, golf- of windsurfen), waterskiën/wakeboarden, duiken, suppen en sportvissen.

Lees alle rapportages via www.waterrecreatienederland.nl/watersportonderzoek.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter