Watersportonderzoek centraal in podcast Vaarplezier – Hiswa te Water

http://watersportponderzoek-podcast-vaarplezier-hiswa-te-water
06 september 2022  Laatste update: 09 november 2023

Zaterdag 3 september was Marleen Maarleveld, directeur van Waterrecreatie Nederland te gast in de podcast van Vaarplezier, die tijdens de Hiswa te Water werd opgenomen. Het Watersportonderzoek 2021 stond centraal en werd uitgebreid besproken op het Podium aan het Water.

Watersportonderzoek in podcast

Vragen die aan bod kwamen waren onder meer:”Wie doet er welke watersport, hoe verhoudt zich dat tot 2013 en wat zijn de trends en verschuivingen?”. Qua populariteit staan de sloepen op de eerste plaats, de suppen op twee en ook andere watersporten komen aan bod.

‘Nooit van gekomen’

En minimaal net zo belangrijk: waarom zijn er Nederlanders die niet watersporten? Eén van de opmerkelijke getallen: 17% van de volwassen Nederlanders zegt: “Het is er nooit van gekomen”. Dat zijn er miljoenen, die we relatief gemakkelijk met de watersport in aanraking kunnen brengen, aldus Marleen Maarleveld.

Beluister de podcast:

Stand van de waterrecreatie

Wie alle besproken rapporten wil bekijken kan terecht op waterrecreatienederland.nl/watersportonderzoek. Maandelijks belichten we interessante feiten nader in de rubriek Watersportdata. Op 4 november zullen alle onderzoeksresultaten ook uitgebreid besproken worden in het Symposium ‘De Stand van de Waterrecreatie’.

Vorig artikel Volgend artikel