Zonnige editie Hiswa te Water 2022 trekt 30.000 bezoekers

http://hiswa-te-water-2022-luchtfoto
05 september 2022  Laatste update: 15 maart 2023

Na twee jaar wachten opende de Hiswa te Water in Lelystad 31 augustus weer de poorten van de Bataviahaven. Zo’n 30.000 bezoekers, volgens de organisatie een recordaantal, bezocht de vijfdaagse beurs.

De zonovergoten beurs was het toneel voor zo’n 350 boten. Beursdirecteur Arjan Rahusen zag veel nieuwe watersporters: “We zagen afgelopen week een grote groep nieuwe watersportliefhebbers, die van de gelegenheid gebruik maakten om alles wat op watersportgebied beschikbaar is in levenden lijve te komen bewonderen.”

Primeurs

Er waren een bijzonder groot aantal primeurs te bewonderen. De 3D-geprinte boot van Impacd, gemaakt van gerecyclede PETflessen was een bijzondere eyecatcher op de beurs. De uitermate duurzaam gebouwde Vaan R4 was voor het eerst op een beurs te zien en is meteen gekozen als Zeilboot van het Jaar.

Elektrisch varen

De kanteling naar elektrisch varen is een feit, aldus de beursorganisatie. Naast de nieuwe spelers op de markt op het gebied van duurzaam varen heeft ook de gevestigde orde van leveranciers van gemotoriseerde boten de weg naar elektrisch varen ingeslagen. De bezoekers maakten gretig gebruik van de speciale informatiestand waar ze alles te weten konden komen over deze schone en stille manier van varen. Zo was de eerste waterstofcel aangedreven boot te bezichtigen.

Voor iedereen

Voor iedere watersporter was er iets te genieten op de beurs. Naast het grote aanbod aan sloepen, rhibs en alle soorten motorboten was er een opvallend groot aanbod van catamarans, multi hulls en huisboten. Aan een speciale steiger in de Bataviahaven lagen tal van superluxe motorjachten uit het allerhoogste segment. Daarnaast was er ook ruimte voor de allernieuwste ontwikkelingen zoals diverse verschillende fliteboards, de I-buble onderwater drone en zelfs een heuse onderzeeër.

De eerste editie van de Watersport Carrièredag was ook zeer succesvol en zal zeker vervolg krijgen. De Hiswa te Water wordt volgend jaar wederom in de Batavia Haven in Lelystad gehouden en wel van 30 augustus – 3 september 2023.

© foto boven: Hiswa te Water/Pim Gores

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter