Bekijk de sociaal-economische studies naar waterrecreatie in Frankrijk

http://riviertoerisme-frankrijk-vnf-onderzoek-seine-parijs
21 oktober 2022  Laatste update: 15 maart 2023

Voies navigables de France (VNF), de Franse vaarwegbeheerder, heeft vijf studies laten uitvoeren naar het sociaal-economische belang van verschillende vormen van waterrecreatie, ofwel riviertoerisme in Frankrijk. De rapporten hebben betrekking op de sectoren: verhuur van woonboten, riviercruisers, hotelschepen, privézeilboten en rondvaartboten.

De studies zijn al in 2020 gepresenteerd, maar bieden aan zowel publieke al privaat geïnteresseerden kwalitatieve informatie over enerzijds vraag en aanbod en anderzijds de economische voordelen (banen, toegevoegde waarde, etc.) en op de vooruitzichten van de sectoren op korte en middellange termijn.

De rapporten zijn opgesteld in het Frans en zijn te downloaden van de website van VNF.

 

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter