Deltaprogramma 2023 ‘Versnellen, verbinden, verbouwen’ gepresenteerd

http://cover-deltaprogramma-2023-dp2023
14 oktober 2022  Laatste update: 15 maart 2023

Eind september heeft Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat het Deltaprogramma 2023 (DP2023) aangeboden aan de Tweede Kamer.

Uitdagingen integraal aanpakken

Deltacommisaris Peter Glas: “De titel van het DP2023 – Versnellen, verbinden, verbouwen – brengt tot uitdrukking wat er komende jaren moet gebeuren om een leefbare en duurzame toekomst voor iedereen veilig te stellen. Het roept op tot actie. Actie van iedereen die al betrokken is bij het nationaal Deltaprogramma, maar ook van partijen die nog niet voluit betrokken zijn. Denk aan projectontwikkelaars, aan ambtenaren in de ruimtelijke ordening, aan natuurbeheerders en energiemaatschappijen. Want als één ding duidelijk is, is het dat we de grootste uitdagingen waar we in Nederland voor staan, integraal moeten aanpakken. En dat niet alle oplossingen alleen van de overheid kunnen komen.” Bij het programma is ook een videoserie gemaakt, om professionals en andere geïnteresseerden te inspireren om werk te maken van klimaatadaptatie.

Deltaprogramma 2023: Versnellen, verbinden, verbouwen

Naast het complete DP2023, is dit jaar de brochure ‘Hoofdlijnen Deltaprogramma’ gemaakt. Deze brochure biedt een snelle blik op de hoofdlijnen van de voortgang. U opent DP2023 door hier te klikken. DP2023 is tevens te vinden op www.deltaprogramma.nl.

 

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter