Vaarseizoen steeds langer: ’Een jaarrond varen op de Friese wateren’

http://fotografie-vvv-waterland-van-friesland-wintervaren-sneek
26 oktober 2022  Laatste update: 09 november 2023

Onlangs schreven wij al dat het vaarseizoen steeds langer duurt. In Friesland kan ook na 1 november doorgevaren worden.

Geen afroep nodig

Tot en met 31 oktober was het al mogelijk ok door te varen met alle voorzieningen die er in de zomer ook zijn en worden de bruggen regulier bediend. Voortaan is er per 1 november 2022 voor de op afstand bedienbare bruggen van de Provinsje Fryslân, geen afroep meer nodig is voor de recreatievaart.

Wintervaren

VVV Waterland Friesland laat verder weten dat er er steeds meer wintervaarroutes met bijbehorende voorzieningen in Friesland in kaart worden gebracht. En de gratis Marrekrite plekken zijn ook veelal nog ‘gewoon’ beschikbaar. Let wel natuurlijk op de Vogelrustgebieden. “Een kans voor de waterrecreatie om ook bijvoorbeeld ook de kerstvakantie in Friesland op het water door te brengen, mits er geen vorst ligt.”

Meer informatie is te vinden op de website: www.waterlandvanfriesland.nl/nl/doorvaren.

© foto boven: Waterland van Friesland

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter