Vogelrustseizoen Friesland van start

http://vogelrustgebied-friesland
07 oktober 2022  Laatste update: 20 maart 2023

In het najaar begint het rustseizoen voor vogels. In Friesland zijn daarom een aantal gebieden aangewezen als vogelrustgebied. Van 1 oktober tot 1 april worden watersporters en recreanten gevraagd om deze vogelrustgebieden niet in te varen. In de vogelrustgebieden eten en rusten vogels om zo voldoende aan te sterken voor ze weer verder vliegen.

Natura 2000

De vogelrustgebieden liggen in de Natura 2000-gebieden Snitser Mar en omgeving, de Wite en Swarte Brekken, de Aldegeasterbrekken, de Fluessen en de Alde Feanen. De gebieden liggen niet op drukke vaarroutes of in de vaargeulen, maar langs de ondiepe randen van de meren. Watersporters en sportvissers kunnen dus gebruik blijven maken van de vaargeulen.

De rustgebieden zijn gemarkeerd met gele boeien met een blauwe ‘vogelrust-sticker’ . In deze gebieden liggen ook een aantal ligplaatsen en MarBoeien, die in deze periode niet te gebruiken zijn. De betreffende MarBoeien worden afgedekt.

Kijk voor meer informatie op: Vogelrustgebieden van de provincie Fryslân.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter