Bezoekers Sneekweek gaven 19,7 miljoen euro uit – evenement van groot economisch belang

http://zeilen-sneekweek-wikipedia
15 december 2022  Laatste update: 15 maart 2023

Tijdens de 85e Sneekweek, begin augustus 2022, gaven de bezoekers maar liefst 19,7 miljoen euro uit. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek dat de stichting Sneekweek heeft laten verrichten. Opvallend daarbij is dat de meeste bezoekers van het evenement uit de gemeente Súdwest-Fryslân komen. Bezoekers van buiten de gemeente geven ruim 7 miljoen euro uit.

Tevredenheid

Daarnaast blijkt dat 90% van alle bezoekers (zeer) tevreden is over het evenement. Wel zijn er suggesties voor de toekomst zoals lagere prijzen voor de consumpties, betere toiletvoorzieningen en de terugkeer van het dancefestival. Een kwart van de bezoekers van buiten Súdwest-Fryslân heeft door de Sneekweek een positiever beeld van Sneek en 90% overweegt serieus Sneek opnieuw te bezoeken.

Enthousiasme

Vereniging Ondernemend Sneek reageert enthousiast op de uitkomsten van het onderzoek. “Het is prachtig dat dit onderzoek bevestigt wat we eigenlijk al dachten. Het onderzoek doet recht aan het effect van de Sneekweek op de bedrijvigheid maar geeft ook inzicht in de beleving van de bezoeker aan het evenement de Sneekweek. Door de uitkomsten van dit onderzoek kan de nieuwe stichting Sneekweek samen met stakeholders bouwen aan succes met als leidraad het ‘Ambitiedocument Toekomstbestendige Sneekweek’ waar we met elkaar aan hebben gewerkt”, aldus Sibold Jellema van Vereniging Ondernemend Sneek.

Respons Evenementen, Toerisme en Citymarketing deed dit jaar in opdracht van de stichting Sneekweek onderzoek (een nulmeting) naar de economische impact van de Sneekweek. Daartoe zijn honderden mensen op straat geïnterviewd en hebben ook nog eens honderden mensen de enquête online ingevuld.

86e SneekWeek

In 2023 staat de 86 editie van de SneekWeek op de planning, van 5 tot en met 10 augustus 2023.

Bron: GrootSneek, foto via Wikipedia

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter