Wat waren de meest gelezen artikelen van 2022?

http://meest%20gelezen%202022
30 december 2022  Laatste update: 15 maart 2023

Het jaar loopt op het einde en dat is voor ons het moment om terug te blikken. We zijn in de statistieken gedoken om te zien welke artikelen van Waterrecreatie Nederland het afgelopen jaar het meest door u gelezen zijn. Bekijk hieronder de top 5 van 2022.

Nieuws top vijf 2022

Handig om te vermelden is dat we in de top 5 alleen de nieuwsartikelen noemen. Als we ook de andere pagina’s zouden meenemen, zouden de pagina’s met projecten en de kennisbank overigens bovenaan staan. De top 5 nieuwsberichten ziet er als volgt uit:

  1. Watersport stijgt in populariteit onder Nederlanders – In april presenteerden we samen met NBTC de uitkomsten van Het Watersportonderzoek 2021. Een van de uitkomsten: watersport wordt steeds populairder en met name onder jongeren is een stijging zichtbaar. Mooie resultaten dus! Lees het artikel: Watersport stijgt in populariteit onder Nederlanders
  2. Interviews met innovators: Marieke de Boer van Duurzame Sloepen (IMPACD Boats)- ‘Duurzaamheid is voor ons echt de basis’– In maart zijn we gestart met een nieuwe reeks interviews, het afgelopen jaar stonden de innovators centraal. We trapten af met een interview met Marieke de Boer van IMPACD Boats, die ons vertelde over de duurzame 3D-geprinte sloepen en alles wat er nog meer bij hun duurzame werkwijze komt kijken.  Lees het interview met Marieke de Boer terug. Bekijk ook de andere interviews uit de reeks Interviews met Innovators.
  3. Terugblik Symposium Stand van de Waterrecreatie 2022 – Veel aandacht was er ook voor de terugblik op het symposium ‘De Stand van de Waterrecreatie in 2022’, dat we in november organiseerden. Tijdens het symposium werd de ‘Atlas Waterrecreatie en Watersport‘ gepresenteerd. Daarnaast werd er een rondetafelgesprek gevoerd met daarin opnieuw aandacht voor de uitkomsten van het Watersportonderzoek 2021. Bekijk de terugblik (inclusief video): Veel kennisuitwisseling tijdens tweede symposium ‘De Stand van de Waterrecreatie’.
  4. Update en uitbreiding overzichtskaart Vuilwaterinnamepunten – Veel aandacht was er het afgelopen jaar ook voor het lozen van vuil water door recreanten. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat startte een nieuwe bewustwordingscampagne rond Schoon Water.  Waterrecreatie Nederland werd gevraagd een overzichtskaart voor vuilwaterinnamepunten te maken. Tegelijk werd aan recreanten gevraagd te helpen deze kaart een update te geven. Daar werd gehoor aan gegeven, zo blijkt uit de vierde plek voor dit artikel: Update en uitbreiding overzichtskaart Vuilwaterinnamepunten
  5. Terugblik zonnige Hiswa te Water – De top vijf wordt gecompleteerd met een artikel over de zonnige 2022-editie van de Hiswa te Water. Ook hier werd duidelijk dat watersport populair is: maar liefst 30.000 bezoekers bezochten de zonovergoten 37e editie van de Hiswa te Water, met veel nieuwe boten en aandacht voor duurzaamheid en elektrisch varen. Bekijk hier de terugblik op de Hiswa te Water 2022.

Dat wat de top vijf van meest gelezen artikelen in 2022. Op naar een mooi 2023!

Vorig artikel Volgend artikel