Eerste Week van de Duurzame Waterrecreatie van 1 t/m 7 april 2023

23 februari 2023  Laatste update: 29 maart 2023

Het watersportseizoen 2023 start dit jaar met veel aandacht voor duurzaamheid. Van 1 tot en met 7 april wordt voor de eerste keer de ‘Week van de Duurzame Waterrecreatie’ georganiseerd. Tijdens deze actieweek zal er iedere dag aandacht voor een specifiek duurzaam thema op het gebied van waterrecreatie zijn.

Duurzame Waterrecreatie

De ‘Week van de Duurzame Waterrecreatie’ is een nieuw initiatief. Het is onderdeel van de  Duurzame Waterrecreatie, die Waterrecreatie Nederland in samenwerking met de provincies Fryslân, Zuid-Holland en diverse partners heeft opgesteld.

“We willen als sector met elkaar bouwen aan een duurzame waterrecreatie en watersport in Nederland” zegt Carlijn van Leeuwen, projectleider Duurzaamheid bij Waterrecreatie Nederland. “Veel partijen zijn al actief met verduurzaming van waterrecreatie bezig. Deze verduurzaming willen we de komende jaren verder doorzetten, uitbreiden en zichtbaar maken. Dit doen we door samen te werken aan het versterken van kennisontwikkeling en –uitwisseling in het programma ‘Duurzame Waterrecreatie’.”

Zeven dagen activiteiten

Tijdens de ‘Week van de Duurzame Waterrecreatie’ is er iedere dag aandacht voor een ander thema. “Het programma is zo ingericht dat er voor alle watersportvormen, maar ook voor ondernemers of bijvoorbeeld beleidsmakers interessante informatie geboden wordt. Het doel is om mensen te inspireren en ze na te laten denken op welke manier zij zelf duurzamer kunnen watersporten. Dat kan bijvoorbeeld de keuze voor minder milieubelastende onderwaterverf zijn, maar ook met iets heel simpels als een beetje minder hard varen kan er al heel veel brandstof bespaard worden” vervolgt Van Leeuwen.

Het programma van de Week van de Duurzame Waterrecreatie is als volgt:

  • Za 1 apr   –   Aftrap Week van de Duurzame Waterrecreatie
  • Zo 2 apr   –   Elektrisch varen en andere alternatieven
  • Ma 3 apr  –  Duurzaam bootonderhoud
  • Di 4 apr    –  Duurzaam ontwerp
  • Wo 5 apr –   Zwerfvuil
  • Do 6 apr  –   Schoon water
  • Vr 7 apr   –   Duurzaam doen

Website

Het volledige programma en communicatie over deze week zal plaatsvinden via de website www.duurzamewaterrecreatie.nl. Deze nieuwe website wordt in maart gelanceerd en fungeert als kennisbank voor bestaande en nieuwe initiatieven op het gebied van duurzaamheid, toont voorbeelden van mogelijkheden tot verduurzamen als watersporter en geeft een overzicht van data, relevante wetgeving en subsidieregelingen.

Participeren

Wilt u als vereniging, organisatie of bedrijf deelnemen aan de Week van de Duurzame Waterrecreatie? Dat kan! Stuur een email naar info@waterrecreatienederland.nl

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter