Vaarroute Rotte-Hollandsche IJssel wordt aantrekkelijker

http://rotte-hollandsche_ijssel-bord
24 februari 2023  Laatste update: 15 maart 2023

Meer aanlegvoorzieningen om de dorpskernen te bezoeken, rustige ligplekken, een betere doorvaarbaarheid, passeerplekken en ruimere bedieningstijden: dat waren de wensen van de recreant voor de vaarroute Rotte-Hollandsche IJssel. Die wensen gaan uitkomen nu de provincie Zuid-Holland, Recreatieschap Rottemeren, hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de gemeente Zuidplas hiervoor gaan samenwerken.

Gedeputeerde Jeanette Baljeu (provincie Zuid-Holland), hoogheemraad Agnes van Zoelen (hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard) en wethouder Daan de Haas (gemeente Zuidplas, tevens DB/AB lid Recreatieschap Rottemeren) onthulden begin februari een bord bij het Zevenhuizer Verlaat om de start van de uitvoering te vieren.

Jeannette Baljeu: “Wij zien graag dat mensen kunnen genieten van ons water. Met de verbeteringen aan de vaarverbinding Rotte-Hollandsche IJssel versterken we ons recreatieve, regionale vaarnetwerk. En we vergroten de aantrekkelijkheid van recreëren op het water. Kortom: meer waterplezier en een nog fijnere leefomgeving.”

Verbeteren vaarverbinding Rotte-Hollandsche IJssel

De vaarroute Rotte-Hollandsche IJssel aantrekkelijker maken voor waterrecreatie en de visstand: dat is de gezamenlijke opgave van de provincie Zuid-Holland, het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Recreatieschap Rottemeren en de gemeente Zuidplas.

Het Recreatieschap Rottemeren levert binnenkort nieuwe aanlegplekken en kanosteigers op langs de vaarroute (Eendragtspolder). De gemeente Zuidplas zorgt voor steigers met informatieborden om de dorpskernen te bezoeken vanaf de Ringvaart en voor wachtplekken en passeerplekken bij de bruggen. Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard renoveert en automatiseert de sluis Zevenhuizer Verlaat, maakt daar een vispassage en baggert de Hennipsloot, zodat deze op diepte en makkelijk bevaarbaar blijft. Verder is de ambitie om de bedieningstijden van sluizen en bruggen te verruimen, waardoor varen en dagrecreatie in deze regio nog aantrekkelijker wordt.

Alle verbeteringen door recreatieschap, waterschap en gemeente dragen samen bij aan het versterken van het recreatieve, regionale vaarnetwerk. Daarom ontvangen meerdere deelprojecten binnen deze samenwerking subsidie van de provincie Zuid-Holland.

Vaarroute zelf beleven?

Meevaren op de vaarroute Rotte-Hollandsche IJssel en zien hoe die wordt verbeterd? Bekijk de video.

Meer informatie

Bekijk het vaarnetwerk Rotte op de de website van het recreatieschap.

De vaarroute Rotte-Hollandsche IJssel is een traject van ongeveer 12 kilometer en voert vanaf de Rotte over de Hennipsloot naar de Ringvaart richting de Hollandsche IJssel. Op het traject worden 12 bruggen tussen Zevenhuizen en Nieuwerkerk aan den IJssel voor de recreatievaart in konvooi bediend en zijn er 2 sluizen.

Bron en foto: Provincie Zuid-Holland

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter