Eerste ‘Duurzaam Varen Dag’ in Amsterdam trekt ruim 200 bezoekers

http://Duurzaam%20varen,%20elektrisch%20varen
28 juni 2023  Laatste update: 07 september 2023

Zaterdag 24 juni 2023 was de Amsterdamse haven het toneel van het eerste en grootste elektrische proefvaartevenement van Nederland. Bootliefhebbers werden verwelkomd met een verfrissend drankje en kregen de gelegenheid om zelf de voordelen van elektrisch varen te ontdekken. Het evenement werd georganiseerd door de Coalitie Duurzaam Varen, in samenwerking met de Gemeente Amsterdam.

Coalitie Duurzaam Varen

De opening van het evenement werd verzorgd door Niek Prast, oprichter van de Coalitie Duurzaam Varen, en Erik Regterschot, projectleider pleziervaart bij de gemeente Amsterdam. Prast kijkt tevreden terug: “Duurzaam varen is de toekomst! Dat kon je duidelijk zien op de Duurzaam Varen Dag in Amsterdam. Er waren meer dan 200 bezoekers, tientallen proefvaartjes gedaan en vele vragen beantwoord.”

Erik Regterschot lichtte de maatregelen toe die vanaf 2025 in Amsterdam van kracht zullen zijn. Voor de pleziervaart komt er een uitstootvrije zone in het centrumgebied van Amsterdam. Meer informatie hierover is te vinden op de webpagina van de gemeente Amsterdam.

Proefvaarten

In de haven werden 15 verschillende elektrische boten aangeboden voor proefvaarten. Het evenement bood volgens de organisatie een inspirerende en educatieve ervaring voor alle aanwezigen. Het gaf hen de mogelijkheid om persoonlijk kennis te maken met elektrisch varen en tegelijkertijd bewustwording te creëren over de voordelen van deze milieuvriendelijke alternatieven.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter