Nominaties Boot van het Jaar 2023 bekendgemaakt, uitreiking op Hiswa te Water

13 juli 2023  Laatste update: 12 oktober 2023

Tijdens de komende Hiswa te Water worden in het kader van de Boot van het Jaar verkiezing prijzen in vijf categorieën uitgereikt. Het gaat om de innovatieprijzen in de categorieën Motorjachten, Zeiljachten en Sloepen & Tenders. Ook kent de jury van deskundigen uit de branche een Start-up award en de Ouevre prijs toe. De prijs wordt ieder jaar tijdens de beurs in Lelystad uitgereikt.

Dit jaar heeft de Boot van het Jaar verkiezing 2023 vanuit de branche in elke categorie veel voordrachten ontvangen.

Motorboot van het Jaar innovatieprijs:

  • VANTON Quicksteel 45 Cabin
  • SUPER LAUWERSMEER SLX 54
  • FLYNT 756

Zeilboot van het Jaar innovatieprijs:

  • BESTEVAER 36 S/Y
  • JEANNEAU Yachts 55
  • SAFFIER SE 24 Lite

Sloepen en Tenders van het Jaar innovatieprijs:

  • HENLEY 28
  • RAND Source 22
  • Jachtwerf de Jong J 28

De genomineerden voor de Start-up prijs en de Oeuvre award worden later bekend gemaakt.

Te zien op de beurs

Alle jachten zullen op de Hiswa te Water in Lelystad te zien zijn. In de dagen voorafgaand aan de Hiswa te Water, worden alle jachten uitvoerig getest voordat de Jury de winnaars zal kiezen. De jury was goed te spreken over de hoge kwaliteit van de voorgedragen jachten. In alle categorieën zijn bijzondere innovatieve elementen verwerkt. “Dat toont aan dat de branche de voortdurend wijzigende wensen van moderne watersporters goed verwerkt in haar nieuwe producten”, aldus de organisatie.

Hiswa te Water 2023

De Hiswa te Water 2023 wordt gehouden van 30 augustus t/m 3 september. De beurs belooft volgens de organisatie ‘groter dan ooit’ te worden, met meer dan 400 boten in de haven van Lelystad. Daarnaast geeft de beurs ruimschoots de aandacht aan duurzaam varen in diverse fossielvrije aandrijvingsvormen. Ook is er dit jaar voor het eerst een Veiligheidseiland, waar door diverse partijen aandacht voor veiligheid op het water wordt gevraagd.

Alle winnaars van de Boot van het Jaar verkiezing worden bekend gemaakt op dinsdag 29 augustus 2023, de avond voor de opening van de Hiswa te Water.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter