Meet mee voor een schonere Noordzee

17 september 2023

Meet Mee is een initiatief van Stichting De Noordzee en is het grootste afvalonderzoek aan de Nederlandse Noordzeekust. Met vele honderden vrijwilligers wordt er tweemaal per jaar onderzoek gedaan naar strandafval op de Noordzeestranden. Door het onderzoek van deze burgeronderzoekers komt er inzicht over hoeveel en wat voor afval er op de stranden ligt. Hierdoor kan het afval bij de bron worden aangepakt.

Zo help je mee

Door als burgerwetenschapper aan dit project bij te dragen help je om strandafval tegen te gaan. Aan de hand van een online training kun je zelf het strand op om dit te onderzoeken en op te ruimen. Ook is er de jaarlijkse Boskalis Beach Cleanup Tour, waarbij je je kunt aansluiten bij de experts en in het veld jouw kennis testen en vragen stellen.

Meer informatie

Momenteel wordt er gezocht naar vrijwilligers voor een testpilot. Lijkt jou het leuk om hieraan deel te nemen? Ga dan voor meer informatie en aanmelden naar de website van Meet Mee.

© foto: Stichting Meet Mee

Vorig artikel Volgend artikel