’s Werelds beste kitesurfers in Zandvoort voor Megaloop Challenge

21 september 2023  Laatste update: 17 oktober 2023

Op 19 september 2023 waren de weersomstandigheden in Zandvoort ideaal voor de Red Bull Megaloop Challenge. Een storm trok over en zestien van ‘s werelds beste kiteboarders kwamen op stel en sprong naar Zandvoort voor het megaloop-event.

In minder dan drie dagen werd het event opgetuigd, nadat duidelijk werd dat de weersomstandigheden op 19 september perfect zouden zijn. Er werden windstoten van meer dan 90 km/u verwacht, waarop de organisatie besloot dat de wedstrijd door kon gaan. Het was vier jaar geleden sinds de vorige editie van het event.

Beste kitesurfers

De deelnemers stonden al maanden stand-by. Tien kiters zijn rechtstreeks door de jury uitgenodigd, de zes overige deelnemers zijn geselecteerd nadat ze een video van hun skills hadden ingestuurd.

De Nederlander Giel Vlugt trapte Red Bull Megaloop in de eerste heat af met een klassieke trick: Megaloop late backroll. De juryleden letten in deze competitie op technische moeilijkheidsgraad en stijl, maar tijdens de eerste heat waren er al verschillende strategieën te zien. “Jett Bradshaw begon met korte lijnen en ook Jason van der Spuy probeerde beide set-ups uit. De eerste heat liet daarmee de verandering van de sport van de afgelopen jaren zien, terwijl de laatste editie in 2019 nog riders met boots zag varen”, aldus de organisatie. De Italiaan Andrea Principi werd op de eerste herfstdag na een lange zomer gekroond tot nieuwe Red Bull Megaloop-kampioen.

 

© foto boven: Rutger Pauw / Red Bull Content Pool

Vorig artikel Volgend artikel