Goede samenwerking draagt bij aan veiliger varen Maasplassen 

30 november 2023  Laatste update: 05 december 2023

Op de Maas en de Maasplassen is het thema veilig varen, mede door de activiteiten van Varen doe je Samen! en het regioteam Limburg van het Watersportverbond, veel meer onder de aandacht gekomen bij de provinciale en gemeentelijke overheid. 

Tijdens het Varen doe je Samen! on Tour veiligheidsweekend in 2022 en 2023 hebben Rijkswaterstaat en de gemeente Roermond samengewerkt met de Landelijke Eenheid Politie, de Reddingsbrigade Roermond, Limburgs Landschap en vertegenwoordigers van het Watersportverbond en Sportvisserij NL.  Gebruikers op het water zijn gezamenlijk voorgelicht over de vaarregels en lokale regelgeving, waaronder over snelvaren. 

Mede naar aanleiding van de gezamenlijke Varen doe je Samen! on Tour acties en de inzet van de het regioteam van het Watersportverbond zijn op gemeentelijk en provinciaal niveau intussen moties aangenomen om de veiligheid op de Maasplassen te verbeteren. Zo heeft gemeente Roermond dit jaar drie BOA’s aangesteld voor de handhaving op het water en zal handhaving en toezicht de komende jaren een prioriteit blijven. Ook is er een plan gemaakt om duidelijke bebording te plaatsen. Bij de provincie is een motie ingediend om de veiligheid op de Maasplassen onder de aandacht te brengen bij Rijkswaterstaat en om het ingezette beleid (financieel) te ondersteunen. 

In het artikel van het Watersportverbond leest u meer.

Vorig artikel Volgend artikel