Aankondiging: subsidieregeling ‘Stimuleren elektrisch varen Zuid-Holland 2023’

06 november 2023  Laatste update: 07 november 2023

Provincie Zuid-Holland vaart een groene koers! De provincie vindt het belangrijk om te verduurzamen en waterrecreatie mag daarbij niet ontbreken. Daarom kunnen inwoners van Zuid-Holland vanaf 16 november 2023 een subsidie aanvragen om hun met fossiele brandstof aangedreven recreatievaartuig om te bouwen tot een elektrisch vaartuig. 

Inwoners van Zuid-Holland in het bezit van een recreatievaartuig met een vaste ligplaats in Zuid-Holland kunnen de subsidie aanvragen. De ombouw moet van een fossiel aangedreven ingebouwde motor naar een volledig accu-elektrische aangedreven ingebouwde motor zijn. Je leest hier meer over de subsidieregeling.  Die pagina zullen wij blijven updaten met de meest recente informatie. Bijvoorbeeld, vanaf 16 november aanstaande kun je hier een toelichting vinden hoe je de subsidie kunt aanvragen.

Totstandkoming en uitvoering van de subsidie

Voor de totstandkoming van deze subsidieregeling is de expertise van de werkgroep energietransitie van het Netwerk Waterrecreatie benut. Waterrecreatie Nederland ondersteunt de provincie bij de communicatie over de subsidie.

© Foto boven Nova Watersport

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter