Vissen in de gevangenis

http://Twee%20personen%20zitten%20bij%20het%20water.%20De%20een%20vist%20terwijl%20de%20ander%20meekijkt.
17 november 2023  Laatste update: 23 november 2023

Op 14 september vond in de penitentiaire inrichting (PI) Veenhuizen het internationale voetbaltoernooi ‘Football Works!’ plaats. Bijzonder aan deze editie was dat een viswedstrijd onderdeel uitmaakte van het programma, dat de sociaal-maatschappelijke waarde van vissen goed weergaf. 

Sportvisserij Nederland organiseerde het evenement in samenwerking met verschillende partijen, waaronder de viscommissie van PI Veenhuizen, dat bestaat uit medewerkers en gedetineerden van de gevangenis. Volgens de organisatoren was de emotie van voetbal en de reflectie door het vissen een gouden combinatie. De gedetineerden kwamen helemaal tot rust tijdens het vissen.

De viscommissie van PI Veenhuizen heeft naast het organiseren van het evenement ook een sociaal-maatschappelijk doel. Via de hengelsport bereiden ze gedetineerden voor op een nieuw begin in de maatschappij. (Ex-)gedetineerden kunnen via deelname aan het visproject werkervaring opdoen bij de Harkboot, dat ongewenste waterplanten verwijdert. Uiteindelijk maken ze kans op een betaalde baan bij dit bedrijf. 

Voor een terugblik op het evenement en uitleg over het visproject kun je onderstaande video bekijken. Je kunt ook een uitgebreid verslag van de dag teruglezen op de website van Sportvisserij Nederland. 

Vorig artikel Volgend artikel