Antifouling belangrijk thema in enquête duurzaamheid waterrecreatie

http://foto%20van%20aangroei%20aan%20onderkant%20boot
18 december 2023  Laatste update: 22 december 2023

Eind oktober heeft Waterrecreatie Nederland een oproep gedaan aan waterrecreanten om een enquête over duurzame waterrecreatie in te vullen. Deze enquête heeft veel respons gekregen, waarvoor we u willen bedanken. Uit de resultaten bleek dat een derde van de ondervragers meer willen weten over antifouling.

Antifouling is de verzamelnaam van alles wat u kunt doen om uw boot aangroeivrij te houden. Ook is antifouling de naam van de verfsoort die wordt gebruikt om aangroei af te weren. Denk bij aangroei bijvoorbeeld aan algen en schelpen. Dat de term zowel een verzamelnaam als een verfsoort is, maakt het onderwerp soms verwarrend.

Om de vraag naar meer informatie over antifouling tegemoet te komen is er de kennispagina antifouling aangemaakt. Op deze pagina staat wat voor antifouling er bestaat, enkele duurzame alternatieven, welke antifouling in Nederland is toegestaan en tips voor het gebruik van antifouling. De pagina zal geüpdatet blijven worden met relevante informatie over antifouling.

De overige resultaten van de enquête duurzaamheid waterrecreatie zijn gepubliceerd op Duurzame Waterrecreatie.

Vorig artikel Volgend artikel