Aanmeldperiode jaarlijks onderzoek naar recreatief vissen

http://onderzoek%20sportvissers
15 januari 2024  Laatste update: 29 januari 2024

Sportvisserij Nederland geeft aan dat voor het achtste jaar een grootschalig onderzoekproject wordt gestart vanuit Wageningen Marine Research. Het doel van het onderzoek is om een beter beeld te krijgen wie er vist en wat voor soorten gevangen worden. 

Voor het onderzoek worden sportvissers gezocht die een jaar lang maandelijks een vragenlijst willen invullen. Deelname aan het onderzoek kan vanaf zes jaar. Daarbij maakt het niet uit of je in zee- of zoetwater vist of maar één keer per jaar vist. Wilt u deelnemen? Dan wordt u verwacht van maart 2024 tot en met februari 2025 bij te houden welke vissen u vangt, hoeveel u er terugzet en hoeveel u mee naar huis neemt. Ook als u een maand niet vist kan dit worden doorgegeven. 

Doel(en) van het project

Sinds 2009 wordt dit onderzoek uitgevoerd in samenwerking tussen Verian en Wageningen Marine Research. Een belangrijk doel is het inschatten van de vangsten van zeebaars, kabeljauw, haaien en roggen. Ook is het een meting om vast te stellen hoeveel sportvissers er zijn in Nederland en wie er actief is (leeftijd, gender, aantal vistrips per jaar). Een derde doel is om inzicht te krijgen in het gebruik van loodvervangers. 

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich tot 20 februari 2024 aanmelden bij de universiteit Wageningen via onderstaande link. 

Meer informatie en aanmelden 

© Foto boven Wageningen University & Research

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter