Aftrap watersportseizoen 2024 op Boot Holland 

http://boot%20holland%202024%20varen%20doe%20je%20samen%20stand
14 maart 2024

6 tot en met 10 maart stond de WTC Expo in Leeuwarden vol in het teken van watersport en sloepen. Boot Holland trok duizenden bezoekers aan en trapte het begin van het watersportseizoen af. 

De beurs trok minder bezoekers dan de voorgaande editie, maar volgens de organisatie liet het evenement een positieve indruk achter.  

Veilige waterrecreatie

Naast vaartuigen, schepen en watersportuitrusting was er ook veel aandacht voor veilige waterrecreatie. Samen met haar partners stond de publiekscampagne ‘Varen doe je Samen!’ met een stand bij het Veiligheidsplein. Onder meer de politie, Rijkswaterstaat en provincie Fryslân stonden er met hun dienstvaartuigen. 

Bezoekers konden bij de stand vragen stellen over veiligheid op het water, informatie ophalen bij de standmedewerkers en de vele uitgestalde brochures en infographics meenemen. Bijna dagelijks werd de vaarregelkennis van de beursbezoekers getest met een Vaarquiz op ’t Palaver.  

Duurzame waterrecreatie

Verder was duurzaamheid een groot thema. Naast een duurzaamheidsplein werden er veel presentaties gehouden over het thema in de presentatieruimte ’t Palaver. Op de beurs was speciale aandacht voor elektrisch aangedreven boten en informatiesessies over het ombouwen van brandstofmotoren naar elektrische of hybride motoren. Vanuit het programma Duurzame Waterrecreatie was Jasper Themans uitgenodigd om te vertellen over droogtoiletten als alternatief voor toiletwaterlozing.

De 33e editie van Boot Holland zit er weer op en er kan teruggekeken worden op een gemoedelijke beurs. Ondertussen staat de volgende editie alweer gepland. Deze zal plaatsvinden van 5 tot en met 9 maart 2025.

Vorig artikel Volgend artikel