Beleef de historische trekvaartdagen in 2024

http://Historische%20Trekvaartdagen
12 maart 2024

Het komend vaarseizoen vindt de Historische Trekvaartdag plaats op verschillende locaties in Zuid-Holland. De dag is een unieke manier om Zuid-Hollands erfgoed te beleven.

De Historische Trekvaartdag maakt historische bezienswaardigheden zichtbaar en beleefbaar door steden langs de Zuid-Hollandse trekvaarten met elkaar te verbinden.

De eerste trekvaartdag van dit jaar vindt plaats op 13 april in Leidschendam en Voorburg. Bij de sluis van Leidschendam zal de opening van het recreatief vaarseizoen plaatsvinden, met om 14.00 uur een Botenparade bij Park Vreugd en Rust. In Voorburg worden de ‘Schatten aan de Vliet’ samen met de opening van het vaarseizoen in de schijnwerpers gezet. Verder worden er rondleidingen op erfgoedplekken georganiseerd en zijn museums te bezichtigen.

Virtuele tijdreis

Naast de dagprogramma’s is er de gratis app Canals5D ontwikkeld. Met deze app kan een virtuele tijdreis worden gemaakt naar de 17e eeuw. Bekijk de verschillende locaties in Zuid-Holland als een soort Google Streetview van deze vroegere tijden.

Save the date

Ook later in het vaarseizoen worden er meerdere Trekvaartdagen georganiseerd. Benieuwd wanneer er een Historische Trekvaartdag bij u in de buurt plaatsvindt? Bekijk onderstaande agenda. Sommige dagprogramma’s zijn nog in ontwikkeling en worden binnenkort bekend gemaakt op de website en social media kanalen van Historische Trekvaartdag.

  • Leidschendam – 13 april 2024
  • Voorburg – 13 april 2024
  • Maassluis18 mei 2024 
  • Vlaardingen 29 juni 2024
  • Midden-Delfland – 14 september 2024 
  • Den Haag – 14 september 2024
  • Rotterdam – 14 september 2024
  • Leiden – 15 september 2024
  • Schiedam – 3-6 oktober 2024

© Afbeelding boven via Canals5D

Vorig artikel Volgend artikel