30 (historische) reddingboten varen naar Het Scheepvaartmuseum

27 mei 2024

Op donderdag 23 mei voeren tientallen reddingboten met ruim 100 vrijwilligers in een speciale intocht van IJmuiden naar het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De intocht was ter gelegenheid van de 200e verjaardag van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

Begeleid door de Politie en Port of Amsterdam voeren de reddingboten in linie richting Amsterdam. Naast historische en moderne reddingboten van de KNRM, voeren ook reddingboten van zusterorganisaties uit het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland mee.

Partners, medewerkers en donateurs waren bij de intocht aanwezig. Jacob Tas, directeur KNRM: “Geweldig dat we met deze intocht het werk van onze vrijwilligers, al 200 jaar, extra in de spotlights kunnen zetten. Het is bovendien uniek dat ook onze internationale collega’s onderdeel zijn van deze bijzondere dag.”

Er  werd een pop-up reddingstation bij het museum aangelegd met een 250-meterlang ponton. Op zaterdag 25 mei waren de reddingboten toegankelijk voor het publiek. Een verslag van deze bijzondere Reddingbootdag is te vinden op de website van KNRM.

© Foto boven via KNRM, fotograaf Flying Focus

Vorig artikel Volgend artikel