Nieuwe fietsroute: over 49 veerpontjes door Nederland 

http://Een%20fietsveerpont%20in%20Nederland
28 mei 2024

Nederland staat bekend als zowel een waterland als fietsland. In de nieuwe fietsroute ‘nationale veerpontjestourfietsroute’ wordt blauwe en groene recreatie op een unieke manier gecombineerd.  

De tocht van 550 kilometer is verdeeld over negen etappes en start in Leeuwarden en eindigt in Maastricht. Onderweg passeren de fietsers een reeks historische (Hanze)steden, waar het rijke waterverleden van Nederland tastbaar wordt. Wie het hele traject aflegt, steekt maar liefst 49 keer het water over.  

De fietsroute werd bedacht door Niko Winkel, die in de zomer van 2023 de samenwerking zocht met de Vereniging Vrienden van de Veerponten. Die vereniging leverde een financiële bijdrage, waardoor het uitbrengen van het boek mede mogelijk werd gemaakt. Bekende fietsknooppunten zijn volgens de organisatie in de route opgenomen. 

Het boek met de routebeschrijving is verkrijgbaar in reisboekenwinkels en online. Bovendien zijn de GPX-bestanden te downloaden, geschikt voor smartphones en fietscomputers.  

© Afbeelding en informatie via Scheepspost (en Vereniging Vrienden van Veerponten)

Vorig artikel Volgend artikel