Sportvisserij Nederland stelt subsidie beschikbaar

http://sportvisserij-nederland-loodvrij
08 mei 2024  Laatste update: 07 mei 2024

Om voorzieningen en viswateren te verbeteren, stelt Sportvisserij Nederland het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden open. Met deze subsidie kan een bijdrage worden geleverd aan het verbeteren van de visstand, hengelsportvoorzieningen en bereikbaarheid.

Door heel Nederland zijn hengelsportverenigingen en -federaties bezig met het verbeteren van viswateren. Denk aan de inrichting van het water, het op peil houden van de visstand, goede bereikbaarheid en goede bevisbaarheid. Voor dit soort projecten stelt Sportvisserij Nederland subsidies beschikbaar uit het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden.

Dit kan variëren van het verbeteren van het water voor de hengelsport: zoals de visstand verbeteren of het aanleggen van vissenbossen om predatie te verminderen.  Maar ook het verbeteren van de bereikbaarheid, door bijvoorbeeld vissteigers en mindervalidesteigers aan te leggen. Andere voorbeelden van voorzieningen die onder het fonds kunnen vallen zijn bijvoorbeeld een beluchtingsinstallatie, clubhuis, toegangspad of parkeergelegenheid.

Een subsidieaanvraag kan via de aangesloten hangelsportverenigingen en -federaties worden ingediend bij Sportvisserij Nederland.

Vorig artikel Volgend artikel