Tv-programma De Wereld van de Watersport

06 juni 2024  Laatste update: 11 juni 2024

In het televisieprogramma De Wereld van de Watersport wordt in drie afleveringen verkend hoe waterrijk Nederland is. Het doel is om een breed publiek kennis te laten maken met de watersport.

De Wereld van de Watersport is een vervolg op de twee seizoenen Welkom op het Water en wordt in samenwerking met HISWA en stichting Welkom op het Water geproduceerd. In een interview met Motorboot vertelt presentator en producent Rick Noorlander over zijn ervaring tijdens het filmen: “Door dit programma is er letterlijk een wereld voor me open gegaan. Wat ik nog niet wist is dat Nederland zo’n veelheid aan watersporten biedt. Nederland ademt watersport!”

Elfstedentocht

In de afleveringen is de rode draad een vaartocht langs de Friese elf steden. Onderweg ontvangen presentatoren Laurien en Rick diverse gasten aan boord voor interviews over onderwerpen als de aan- en verkoop van een boot, verzekeringen, veiligheid, techniek en leren varen. Daarnaast worden er uitstapjes gemaakt naar andere vaargebieden, waaronder de Limburgse Maasplassen en het Groene Hart.

Afleveringen kijken

De laatste aflevering van De Wereld van de Watersport wordt uitgezonden op zaterdag 8 juni van 16.30 tot 17.00 uur op RTL4 en wordt herhaald op zondag van 13.00 tot 13.30 uur. Op Videoland is de driedelige serie een jaar lang terug te kijken.

© Artikel via Motorboot. Foto boven via Bloom Media.

Vorig artikel Volgend artikel