Vaarroutes Waternet

Waterrecreatie en cultuurhistorie bij Waternet

Waterrecreatie en cultuurhistorie bij Waternet

Waternet, onderdeel van het waterschap Amstel, Gooi & Vecht, doet veel op gebied van waterrecreatie. Naast het beheren van de vaarwegen in en om Amsterdam besteed Waternet ook veel aandacht aan de water gerelateerde cultuurhistorie in haar beheergebied. Om dit onder de aandacht te brengen, heeft Waterrecreatie Nederland samen met Abellife een viertal vaarroutes voor Waternet ontwikkeld.

Vaarroutes Waternet

De vier vaarrondjes zijn uitgezet in het Hollande Plassengebied. Er is een vaarroute Holendrecht, vaarroute Loosdrecht Waterrijk, vaarroute Ronde Venen en een vaarroute Kromme Mijdrecht opgesteld. De rondjes duren ongeveer een dagdeel om te varen. Tijdens het varen krijgt u door middel van de app VaarWater van Waternet of via de app van Abellife informatie over de interessante plekken langs het water. Bijvoorbeeld verhalen over de ontstaansgeschiedenis van het landschap, hoe de waterhuishouding werkt en informatie over molens en gemalen. Ook is er informatie te vinden over waar u een boot kunt huren of welke horecagelegenheden er langs het water liggen.

overzicht-vaarroutes-waternet

Bekijk de vier vaarroutes in meer detail via de links hiernaast.

VaarWater App
Naast de vaarroutes biedt de VaarApp nog meer interessante functies. Zo is voor de binnenstad van Amsterdam zichtbaar hoe je het beste kan varen op drukke dagen of waar er stremmingen zijn. Download de VaarWater app van Waternet.

 

Abellife
Abellife heeft een groot aanbod aan verschillende routes door heel Nederland. Niet allen varen, maar ook wandelen, fietsen en varen. Download de app van Abellife.