Waterboulevard

Beleef het water, ontdek en ervaar!

Waterrecreatie Nederland heeft in opdracht van de provincie Zuid-Holland meegewerkt aan de ontwikkeling van het concept: de Waterboulevard. De Waterboulevard heeft als doel om mensen op een toegankelijke manier met watersport en waterrecreatie kennis te laten maken. 

Aanleiding

Het college van de provincie Zuid-Holland heeft aangegeven waterrecreatie in de provincie te willen stimuleren. Zuid-Holland is rijk aan beleefbaar water. Het is een bepalende factor voor het leef- en vestigingsklimaat van de provincie. Slechts 20% van de inwoners van Zuid-Holland (18 jaar en ouder) onderneemt waterrecreatieve activiteiten. De potentie is dus onderbenut, terwijl de mogelijkheden ‘om de hoek’ liggen. Er kan sprake zijn van een drempel doordat het bijvoorbeeld moeilijk te leren of te organiseren is. Daarom is de ambitie vanuit de provincie om een laagdrempelige kennismaking met watersport en waterrecreatie te organiseren.

Het concept ‘Waterboulevard’

De Waterboulevard is een nieuw evenement waarbij bezoekers op een makkelijke en leuke manier het water op verschillende manieren kunnen beleven. Door bezoekers kennis te laten maken met activiteiten op, in en rondom het water in hun directe omgeving leren ze het water als nieuwe bestemming kennen. De Waterboulevard is een rondreizend evenement en kan overal naast het water worden opgezet.

In 2022 zullen verschillende pilot evenementen plaatsvinden. Op die manier kan onderzocht worden of de organisatie van Waterboulevards een goede manier is voor de kennismaking met watersport en waterrecreatie. Zie voor meer informatie en het programma de website: www.waterboulevard.nl.

 

Blijf op de hoogte
Website
Instagram
Facebook

Meer weten?

Neem contact op met Waterrecreatie Nederland.

Dat kan via 085-4852120 of per e-mail: info@waterrecreatienederland.nl

 

Tijdlijn

Oktober 2021 

Start organisatie Waterboulevard

Mei 2022

Website Waterboulevard live

18 juni 2022

Eerste pilot Waterboulevard in samenwerking met Optimist on Tour bij het Maritiem Museum Rotterdam 

24 september 2022

Tweede editie Waterboulevard - Slag om Delft